Duurzame aandacht 

Duurzame aandacht betekent voor ons dat we verder denken dan het ’hoe' en het ’wat' zoals: technieken, stijlen en economische oplossingen. Onze architectuur vindt haar basis in het ’waarom'. Dat is voor ons essentieel en daar beginnen we mee. Als we samen met onze klanten de 'waarom-vraag’ beantwoorden, kunnen we een plan creëren dat naadloos aansluit bij hun leefwensen. Daardoor zijn onze ontwerpen veel meer dan de verschijningsvorm en wordt het : the perfect place around you.

  architect John Lautner (1911-1994) omschreef het treffend tijdens een lezing in de jaren 70:     

"De essentie van architectuur heeft naar mijn mening niet veel te maken met de technieken of stijlen of we meer dan ooit moeten zoeken naar de echte idealen en basis van architectuur (zoals gidsen waden door het moeras van de "druk van de meerderheid") als een expeditie. Architectuur is er voor mensen, om hun vreugde in het leven te vergroten. Te veel van wat vandaag de dag ontworpen wordt zijn "voorzieningen" zoals ze worden gepubliceerd in de bladen. Het is zelden architectuur, meestal veronderstellen ze praktische en economische oplossingen te zijn, zo veel mogelijk op de vierkante meter met veel installaties, maar bieden weging voor de menselijkheid - plaatsen waar men kan werken totdat je er weer weg kunt - Het zouden plaatsen moeten zijn waar mensen graag verblijven , beter hun werk kunnen doen en meer. Betrokken architectuur is als het leven zelf - levendig, fris en stimulerend en toch solide en duurzaam...............

............Waar ik over spreek is "het denken over" en "de basis van", om te onderzoeken wat de mens echt nodig heeft. Niemand maakt of verkoopt iets vanuit een dergelijk perspectief (het is te ongrijpbaar).Dit is voor de architect. Eigenlijk zijn veel van de nieuwe problemen niet echt nieuw, behalve dan de mate waarin ze voorkomen, de mens is op zichzelf genomen weinig veranderd. Hoe handig het ook is om iets statistisch te maken, het is in dit geval niet geldig, mensen zijn niet in statistieken te vangen. .......... Er wordt voor mensen gedacht in plaats van af te vragen en te onderzoeken wat mensen willen en juist daar licht de basis van de architectuur..."   (fragment uit 'in his own words')