Vossenvelde
info

Voor de locatie van de voormalige Mavo Vossenvelde zijn deze twee appartentengebouwen in samenhang met de groene omgeving ontworpen.

De sociale huurwoningen zijn  gericht op het zuiden en de bewoners krijgen een maximale groenbeleving, o.a. doordat het groen als gemeenschappelijke tuin voor alle bewoners toegangkelijk is.

Op de beganegrond bevinden zich 4 levensloopbestendige woningen voor de wat oudere bewoners terwijl er op de verdiepingen 4 drie-kamer appartementen voor jonge gezinnen zijn bedacht. Twee daarvan krijgen een riant dakterras.

De overige 16 appartementen zijn zg. micro-appartementen en bedoeld voor de jongere generatie met een een- a twee-persoonshuishouden. Het zijn comapcte woningen waarbij, naast de praktische aspecten van compact wonen, ook rekening is gehouden met de ruitmelijke beleving.

De verkeersroutes en buitenruimtes zijn zo ontworpen dat de bewoners makkelijk met elkaar in contact kunnen komen, maar ook bieden ze de mogelijkheid voor privacy.