VILLA VROONDAAL: een huis voor meer generaties
gebouw | info

Deze villa heeft een houten karakter met geprofileerde aluminium daken. Het gebouw staat aan het water.

Dankzij de vlonder naar de voordeur, die transformeert naar een aanlegsteiger boven het water, is er een fraai zicht door de verkeerszone van het huis naar het water en terug. 

De overstekken en dakhellingen zijn zo gemaakt dat de zomerzon maximaal geweerd wordt terwijl de warme winterzon tot ver in de living kan doordringen. Hierdoor kan men 's zomers prima buiten zitten onder de riante veranda en 's winters komt er toch voldoende daglicht en zonne-warmte binnen.

Door de dubbele helling van de daken stoomt het regenwater naar een verzamelpunt, zodat het op een mooie manier geleid kan worden naar het wateroppervlak.

ontwerpteam: Menno Lam - Hans Ketel