Villa Monnet
gebouw | info

De opdrachtgever wilde geen tuin of woonkamer pal op het zuiden. Aan de hand van een 3d-model en zonstudie en privacyschets is de organisatie van de plattegrond opgezet.  

Riante overstekken spelen in op de geografische lijnen in de omgeving en bieden ook de gewenste schaduw voor bepaalde ruimtes zodat aanvullende zonwering overbodig is. 

De woning heeft een nauwe relatie tot de tuin. In de voorkamer kan men genieten van de ochtendzon en de voortuin. De eetkamer grenst aan de zuid-tuin, de keuken aan de west-tuin.  

De tuinkamer ligt vanwege privacy meer terug van het openbare wandelgebied langs het water en is vooral gericht op de avondzon. De vloer van deze kamer loopt door van binnen naar buiten. Door het verandadak kunnen de deuren, ook als het regent open blijven staan en kan men desgewenst buiten blijven zitten.

lees bij klanten over ons wat de bewoonster er zelf van vindt.

architect: Menno Lam

constructeur: CAE Nederland