Een levensloopbestendige metamorfose

Papenpad

"Van het huis van mijn ouders naar een thuis voor mijn gezin"

Papenpad
Papenpad
Papenpad
Papenpad
Papenpad
Papenpad
Papenpad
Papenpad
Papenpad
Papenpad
Papenpad
Papenpad
Locatie:

Wageningen-Hoog

Een duurzame benadering, geworteld in emotie.

Van kinds af aan had ze al een speciale band met deze plek, en later kwamen haar man en kinderen ook graag naar Wageningen-Hoog. Hier, te midden van weelderig groen, konden ze genieten van de schoonheid van de natuur en de sereniteit die het bood.Toen ze de kans kregen om hier een nieuw huis te bouwen, kozen ze er echter voor om het ouderlijk huis om te vormen tot hun nieuwe thuis.

Duurzaam Hergebruik

In eerste instantie wilden ze het huis uitbreiden door een extra verdieping toe te voegen. Na analyse van de uitgangspunten, de bestaande woning en de locatie, bleek echter dat een bescheidener uitbreiding op de begane grond en een herindeling van het interieur beter aansloten bij hun woonwensen op deze groene locatie. Bovendien met minder impact op de omgeving en ook nog eens levensloopbestendig.

Licht en Eekhoorns

Wonen tussen de bomen resulteert al snel in een schaduwrijk onderkomen, terwijl meer daglicht nadrukkelijk gewenst was. Bovendien drukte het dak van de bestaande woning het uitzicht naar beneden. Als reactie hierop werd een dak ontworpen met een omhoog draaiend vlak. Zo stroomt de namiddagzon royaal naar binnen en genereert het meer zicht op de lucht en boomtoppen. Een bijkomend voordeel is dat de eekhoorns, die hier vaak kwomen  foerageren, ook beter zichtbaar bleven.

Top