FETLAER: 10 vrijstaande huizen met veranda's rondom een gemeenschappelijke tuin
info

Voor drie lastige plekken in ‘De Vijfhoek’ - een groene stadswijk in Deventer - heeft Menno Lam (project architect  Feekes & Colijn Architecten)  in opdracht van Rabo Bouwfonds, bijzondere woningen in kleine series ontworpen  De locaties vragen in de uitwerking steeds om een ander type woning. De wijk is uiteindelijk een prettige groene wijk geworden, met zorgvuldig ingerichte openbare ruimte. 

Deze Rode wonigen zijn geïnspireerd op de Scandinavische architectuur: een stoere traditionele stijl die zich kenmerkt door vakmanschap, eenvoud en de rode kleur. Rondom de woningen is de buitenruimte beperkt, maar de privetuin loopt  naadloos over in een grote collectieve tuin.  De twee verdiepingen hoge veranda biedt een heerlijke plek in de zomer, maar ook als het minder weer is kan je hier heerlijk buiten zitten.  vanuit het "bloemenraam' hebben ouders een goed overzicht over de binnentuin en hun spelende kinderen.

De woningen zijn te zien aan de  Jozef israelstraat te  Deventer

 "Menno heeft o.a. als projectarchitect voor ons een cruciale rol vervuld bij verschillende projecten: drie villa's in Deventerhet kantoor voor ProWonen. Voor de Groene Oase  Stadshagen in Zwolle leverde het zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs op, een hele prestatie!' Aldus Ernst Feekes Directeur bij Feekes en Colijn architecten