Dutch Mountain
gebouw | info

Dutch Mountain is een overdekt tuinencomplex met paviljoens. Het is ontworpen volgens het Cradle to Cradle principe: respect voor het welzijn van zowel de mensen die erin wonen en werken als met respect voor de omgeving. Maar ook met respect voor de volgende generatie bewoners van de aarde.

Het gebouw heeft een eigen (leef-) klimaat; is de driedimensionale verbeelding van een nieuw image van het bedrijf/merk. Een concept dat naast huisvesting van de Research-afdeling en haar medewerkers ook (ruimschoots) haar eigen energievoorziening regelt.  

Een totaalconcept dat het bedrijf een gezicht geeft en op de “wereldkaart” plaatst.

Maar bovenal een concept dat de synergie tussen de Research-medewerkers bevordert waardoor er een hoger economisch rendement ontstaat.

Het ontwerp dient vele functionele doelen:

-het is een geluidsscherm

-regelt het binnenklimaat

-biedt beschutting

-genereert energie (wind en zon)

-geeft het "groene imago" van het bedrijf een gezicht

-biedt een gunstig werkklimaat voor de medewerkers

_ een active building genereert meer energie dan het verbruikt.

architect: Menno Lam i.s.m. Wind Enegry Research group TU-Delft