BIRDWALK: een huis met verrekijker aan de rand van een natuurgebied
info

Voor drie lastige plekken in ‘De Vijfhoek’ - een groene stadswijk in Deventer - heeft Menno Lam (project architect  Feekes & Colijn Architecten)  in opdracht van Rabo Bouwfonds, bijzondere woningen in kleine series ontworpen  De locaties vragen in de uitwerking steeds om een ander type woning. De wijk is uiteindelijk een prettige groene wijk geworden, met zorgvuldig ingerichte openbare ruimte. 

Deze  drie  villa’s liggen op een grote kavel grenzend aan een fraai natuurgebied en bestaan elk uit twee volumes: een slaaphuis en een leefhuis. De ‘birdwalk’ vormt de verbinding tussen de twee massa’s, maar ook met het natuurgebied, het stelt de bewoners in staat om op 3 meter hoogte tussende bomen aan de rand van het natuurgebied te komen en vrij weg te kijken over het landschap.

 "Menno heeft o.a. als projectarchitect voor ons een cruciale rol vervuld bij verschillende projecten: drie villa's in Deventer, het kantoor voor ProWonen. Voor de Groene Oase  Stadshagen in Zwolle leverde het zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs op, een hele prestatie!' Aldus Ernst Feekes Directeur bij Feekes en Colijn architecten