en

Hoogwolde Nunspeet

uitbreiding recreatiewoning Hoogwolde Nunspeet  lees meer

Vergunning voor de uitbreiding van de recreatiewoning op het park Hoogwolde in Nunspeet is verstrekt.

Na goed overleg met onze opdrachtgevers en de gemeente Nunspeet hebben we de vergunning voor uitbreiding van de reacreatiewoning op park Hoogwolde ingediend. Vandaag is deze vergunning verstrekt en dus kan er binnenkort begonnen worden met de verbouwing. Met de aanpassing ontstaat een ruime berging en een riante slaapkamer op de beganegrond. Dit laaste maakt het voor onze opdrachtgevers mogelijk om gelijkvloers te recreeren op Hoogwolde Nunspeet. 

 Hoogwolde nunspeet

ENKA De Twijnerij

Zoekt u een vrije kavel op het ENKA De Twijnerij?   lees meer

ENKA TwijnerijUniek Enka

In uitstraling een vriendelijke provinciestad, in faciliteiten een gemeente met een grote aantrekkingskracht. Scholen, sportfaciliteiten,een compleet winkelaanbod, goede medische faciliteiten aan de rand van de prachtige Veluwe: Ede heeft het allemaal!
Binnen een paar minuten op de fiets naar het centrum. En binnen een paar minuten wandelend de natuur in, de bossen van de Veluwe tegemoet. Er zijn niet veel plekken in Ede die idealer gelegen zijn. 
Wonen in Ede heeft zo z’n voordelen. Het ENKA-terrein ligt pal tegen het stadscentrum aan. Via de Klinkenbergerweg of de Bennekomseweg rijdt u er gemakkelijk naar toe. De stad ligt centraal ten opzichte van veel andere steden: Arnhem en Utrecht zijn vlakbij, veel andere bestemmingen zijn eenvoudig bereikbaar via de snelwegen A12 en A30. Belangrijk pluspunt is ook de ligging nabij het NS-station Ede-Wageningen.

De Twijnerij

Hier, op de historische ENKA-locatie zijn een diverse deelprojecten in ontwikkeling en zijn inmiddels de eerste woningen opgeleverd en wordt deze unieke locatie getransformeerd naar een een schitterende woonwijk. Een woonwijk die recht doet aan het historische karakter van deze plek, waar vele jaren geschiedenis liggen. Kortom schitterend gelegen, met respect voor de historie en haar monumenten. En een woonwijk die past bij de unieke ligging aan de zoom van de Veluwe. U kunt er binnenkort wonen.....Nieuw zijn de 14 vrije kavels in de Twijnerij. Wonen op de manier zoal u zélf wilt. Met de architectuur die bij uw smaak past, de indeling die aan uw gezinssituatie tegemoet komt. In dit project koopt u  een bouwrijpe kavel en gaat u samen met uw eigen architect aan de slag om uw ideale huis te realiseren. 

LAM architects is gevestigd op 5 minuten afstand van ENKA De Twijnerij en heeft al ervaring met alle regelgeving van het ENKA, de welstandscommissie en de gemeente Ede . Neem contact op met LAM architects voor een gratiskennismaking  0318 - 41 81 85

Op dit blog van een van onze opdrachtgevers kunt u lezen hoe het is om op het ENKA te bouwen

www.enka-ede.nl

Nominatie Rotterdam Architectuurprijs 2013

Rotterdam Architectuurprijs 2013  lees meer

Het transformatieproject de Brandaris is genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2013.

Hiermee behoort ons project tot één van de 25 kanshebbers voor de prijs van de vakjury en de publieksprijs.

Publiekprijs
De publieksprijs wordt uitgereikt aan het project met de meeste stemmen. 

Stemmen
Vanaf dinsdag 12 november tot en met 12 december 2013 kan iedereen die in Rotterdam woont, werkt, naar school gaat of zich op een andere manier betrokken voelt bij de stad zijn of haar stem uitbrengen. Op www.airfoundation.nl/RAP010 staan alle projecten van de shortlist, via deze pagina is het mogelijk om een stem uit te brengen op de publieksfavoriet. Vanuit de Gemeente Rotterdam wordt ook een communicatiecampagne gestart waarbij mensen geattendeerd worden om hun stem uit te brengen. Zo maakt de stemmer met de mooiste motivatie zelf ook kans op een speciale prijs.

Vakprijs
De onafhankelijke organisatie van de vakprijs is in handen van AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. De vakjury zal zich de komende weken buigen over de shortlist om daaruit de winnaar aan te wijzen. Deze jury staat onder voorzitterschap van Tracy Metz (journalist, moderator en schrijver) met verder Alijd van Doorn (specialist op het gebied van innovatie en management van het ontwerpproces), Marnix van der Meer (directeur Zecc architecten), Janneke Bierman (directeur Bierman Henket architecten) en Ronald Huikeshoven (Directeur AM, gebieds- en vastgoedontwikkeling). De jury licht haar keuze toe in een juryrapport dat zal worden uitgedeeld bij de prijsuitreiking en als pdf beschikbaar komt op de site van de prijs.

Uitreiking
De uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs, zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs, vindt plaats op woensdag 18 december 2013 in de Burgerzaal van het Stadhuis.

lees hier meer over De Brandaris Rotterdam

WijsPaleis

Blogger volgt woning Enka terrein Ede  lees meer

Via deze blog kunt u het bouwproces van een door ons ontworpen woning op het ENKA in Ede volgen 

Wilt u meer weten neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Feestelijke opening bezoekerscentrum Boskoop

Feestelijke opening bezoekerscentrum Boskoop kinderboerderij contactweide door wethouder Dazler  lees meer

Wethouder Dazler opent 29 mei het duurzame bezoekerscentrum bij kinderboerderij contactweide.

bezoekerscentrum boskoop
Boskoop- bij de geheel vernieuwde kinderboerderij in de Snijdelwijk te Boskoop gaan op 29 mei feestelijk de deurren  open van het nieuwe duurzame bezoekerscentrum. De opening wordt verricht door Wethouder Dazler en dhr. Punt van Niewland.
Het schema van de dag treft u hiernaast.
   
Wilt u meer weten neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Mantelzorgwoning

Mantelzorgwoning  lees meer

Voor een ouder echtpaar hebben we deze mantelzorgwoning ontworpen.

mantelzorgwoning
De woning komt vlak bij het huis van hun dochter & schoonzoon te staan.

Naast het het goed organiseren van de praktische zaken binnen de woning, hebben we vanuit onze expertise ook vormgegeven aan beleving van de omliggende natuur en dieren. We spelen  ook in op zaken die de zorgtaak prettig maken c.q. verlichten en de  snelheid van achteruitgang verminderen. ook andere zaken die een rol spelen bij het zich 'thuis' voelen hebben we meegenomen in het ontwerp.

 

 
 
 
 
 
 
Wilt u meer weten neem dan vrijblijvend contact met ons op.

6% BTW voor architectwerkzaamheden

6% BTW voor architectwerkzaamheden tot 31 maart 2013, mits aan de voorwaarden voldaan wordt:  lees meer

Staatssecretaris Weekers van Financiën verlaagt per 1 maart 2013 tijdelijk het btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar. In tegenstelling tot de eerdere btw-verlaging in 2010-2011 valt dit keer ook het aanleggen en onderhouden van tuinen onder de verlaging. Het verlaagde btw-tarief geldt voor een periode van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014.

Staatssecretaris Weekers: 'Met deze maatregel verwachten we mensen over de streep te trekken te investeren in huis en tuin. Bij de eerdere btw-verlaging waren in mijn ogen nog te veel zaken uitgesloten. Daarom wordt dit keer het verlaagde tarief ruimer toegepast.'

Het 6%-tarief is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning. Onder deze werkzaamheden wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning en de aanleg en onderhoud van de tuin. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.

In het besluit over het verlaagde BTW-tarief dat vandaag werd gepubliceerd wordt ook goedgekeurd dat het verlaagde tarief wordt toegepast op het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen door architecten en dergelijke ondernemers mits zij tevens de renovatie van de woning begeleiden en de bouw gereed is voor 1 maart 2014.

bron: Accountantnieuws.nl

Kantinegebouw ENKA wordt opgeknapt

Kantinegebouw ENKA wordt opgeknapt  lees meer

Het vervallende Kantinegebouw van het ENKA-terrein in Ede wordt opgeknapt. Het industriële monument krijgt een nieuwe functie in de woonwijk die op het terrein wordt gerealiseerd.

Het groot onderhoud en de herbestemming van het Kantinegebouw worden begeleid door de eigenaar BOEi. Na voltooiing van het groot onderhoud een openbare functie voor de toekomstige bewoners van de wijk krijgen, waarbij spelen, leren en werken de thema’s zijn, aldus BOEi.

Kantinegebouw

Met de opknapbeurt komt een einde aan jaren van leegstand en verval. De buitenschil wordt opgeknapt en bijzondere elementen als de balustrades en de geglazuurde stenen aan de kopgevels, worden gerestaureerd. De buitenzijde van het Kantinegebouw moet in november 2013 weer intact zijn.

Het Kantinegebouw wordt gekenmerkt door een lichte structuur van betonnen gevels, stalen kozijnen en grote open ruimtes. Het is in 1951 gebouwd ter vervanging van een aantal kleinere schaftlokalen, die in de oorlog waren verwoest. Een vooruitstrevende ENKA-directie liet het gebouw, vierduizend vierkante meter groot, indertijd realiseren met oog voor het welbevinden van het personeel.

Provincie overijssel neemt Groene Scheggen op in voorbeeldbank Ruimtelijke kwaliteit

Groene Scheggen is een project binnen de wijk Stadshagen in Zwolle en omvat de realisatie van een 18 tal (starters)woningen, verdeeld over 3 paviljoenvilla's aan de rand  lees meer

van de stad. Het ontwerp dat er al lag voor de woningen haalde niet het onderste uit de kan wat betreft de belevingswaarde van de locatie. Op deze plek zijn ‘scheggen' gecreëerd, een soort oplopende terpen, waardoor hoogteverschillen zijn ontstaan. De vraag was nu, hoe de woningen een relatie aan te laten gaan met de omliggende vrije ruimte en hoe de hoogteverschillen daarbij te benutten. In dit project worden binnen en buiten met elkaar verweven. Duidelijk wordt dat woningen een grotere belevingswaarde kunnen hebben, wanneer je bereid bent de gebruikelijke maatstaven los te laten.

ga naar de informatiebank van de provincie om meer te lezen over dit project: 

Close Up: Coast Modern - Architectuur aan de westkust

Het verhaal van 'Coast Modern' wordt verteld met behulp van interviews met gerenommeerde figuren   lees meer

 

avro close up architectuur

AVRO Close Up : 

Coast Modern - Architectuur aan de Amerikaanse westkust

Aan de westkust van Noord-Amerika vond de strakke architectuur van het Modernisme in de jaren twintig van de vorige eeuw een vruchtbare voedingsbodem. De ruimdenkendheid van de bewoners van de westkust, evenals de ruimte en het licht van het landschap, bleken de perfecte voorwaarden te scheppen voor een lange traditie van creatieve en vooruitstrevende architectuur.

'Coast Modern - Architectuur aan de Amerikaanse westkust' is een onafhankelijke documentaire van regisseurs Mike Bernard en Gavin Froome. De makers reisden langs de kust van de Stille Oceaan, van Los Angeles tot Vancouver, om de architectonische nalatenschap van de Amerikaanse pioniers van het Modernisme in kaart te brengen. Een bezoek aan de meest eigenzinnige huizen laat zien hoe de lichtheid en de ruimte van een klassiek Modernistisch gebouw een dialoog aan kunnen gaan met de natuurlijke omgeving. Dion Neutra, zoon van de beroemde Modernistische architect Richard Neutra, vertelt dat de ideale manier van wonen voor hem bestaat uit 'comfortabel binnen zijn, terwijl je het gevoel hebt buiten te zijn'. Het is dit principe dat de hedendaagse ontwerper van Modernistische architectuur - van oudsher gericht op het scheppen van een relatie tussen binnen- en buitenruimte onder meer door het royale gebruik van glas - nog altijd toepast en verder ontwikkelt. 

De reis langs de Amerikaanse westkust voert de kijker langs drie generaties Modernistische architectuur, elk de schoonheid van zijn eigen tijd vertegenwoordigend. Het verhaal van 'Coast Modern' wordt verteld met behulp van interviews met gerenommeerde figuren uit de architectuur en uit andere disciplines, onder wie James Steele, Barbara Lamprecht, Ray Kappe, Henrik Bull, Pierluigi Serraino, Michael Folonis, Dion Neutra, Douglas Coupland, John Cava, Barabara Bestor en legendarische fotograaf van Modernistische architectuur, Julius Shulman. 

Een film van Mike Bernard en Gavin Froome  
Eindredactie AVRO: Marijke Huijbregts                                                 Bekijk hier de uitzending of hier bij AVRO Close up

Zit uw huis VOL energie ?

meer weten over energieneutraal en duurzaam wonen, dat kan! Download via onderstaande link " huis vol energie inspiratie voor energieneutraal wonen' van de energiesprong.nl  lees meer

LAM ontwerpt woning op de Bosschage Enka Ede

  lees meer

Een duurzame woning gebaseerd op de wensen van onze klanten en uitgaat van de karakteristieken van de Bosschage (onderdeel van het Enka terrein Ede), de beleving van wonen in het bos maximaliseert....nog even geduld als het voorlopig ontwerp gereed is komt het op de site.

Bezoekerscentrum Boskoop

Op 26 januari is gestart met de bouw van een bezoekerscentrum op het terrein van de kinderboerderij. Wethouder G.J. Dazler  lees meer

Op 26 januari is gestart met de bouw van een bezoekerscentrum op het terrein van de kinderboerderij. Wethouder G.J. Dazler heeft samen met De heer A. Punt (directeur Nieuwland) de eerste paal geslagen.

De gemeente Boskoop is opdrachtgever van de nieuwbouw, maar de werkzaamheden worden begeleid door Nieuwland, het bedrijf dat de kinderboerderij sinds 2008 voor de gemeente beheert. Voor de nieuwbouw worden enkele bestaande opstallen verwijderd. In mei wordt de nieuwbouw opgeleverd.

Het ontwerp is van LAM architects uit Wageningen, Bouwbedrijf Visser & Snelting B.V. is de aannemer.

Wethouder Dazler is verheugd over de nieuwbouw. “Het nieuwe bezoekerscentrum betekent niet alleen een kwaliteitsimpuls voor de kinderboerderij. In het centrum komen ook nog eens mensen te werken die een re-integratietraject volgen. De begeleiding van deze mensen is bij re-integratiebedrijf Nieuwland in goede handen. De nieuwbouw biedt dus meerdere voordelen”. 

Paviljoen Villa's in Verkoop

Verkoop van de 6 paviljoenwoningen "De Groene Scheggen" is gestart Stadshagen Zwolle.  lees meer

 

groene scheggen stadshagen zwolle

Meer lezen over deze bijzondere woningen lkan hier  van deze bijzondere woningen op   www.degroenescheggen.nl 

bouwkavels op Havikse Eng Bennekom te koop

  lees meer

Woensdag 25 mei de verkoop per inschrijving van drie bouwkavels op de Havikse Eng, aan de rand van Bennekom. De kavels zijn gelegen tussen de West Breukelderweg en de Van Balverenweg in een karakteristieke, landelijke omgeving.

In 2005 hebben vijf grondeigenaren op de Havikse Eng gebruik gemaakt van de ruimte-voor-ruimte regeling. Dit houdt in dat als er ergens in de provincie Gelderland bebouwing in agrarisch gebied gesloopt en niet teruggebouwd wordt, dat er dan elders in de provincie in agrarisch gebied iets voor in de plaats gebouwd mag worden. Uiteraard is dit in overleg met provincie en gemeente Ede gegaan en met aanpassing van het bestemmingsplan. Omdat er een procedure liep voor de bouw van het nieuwe tennispark Keltenwoud is dit hierin meegenomen. Onlangs is er door de Raad van State definitieve goedkeuring gegeven.

Daar is wel het nodige bodem-, flora en fauna- en archeologisch onderzoek aan vooraf gegaan. Er is vastgelegd dat de West Breukelderweg een zandweg blijft en dat er per kavel één huis en één bijgebouw gebouwd mogen worden. In het landschapsinrichtingsplan, opgesteld door Bleeker & Nauta, is de inrichting van de tuinen en de erfafscheidingen vastgelegd. Zo is het de bedoeling om houtwallen aan te planten met meidoorn, lijsterbes en eik. Op deze manier blijft het unieke karakter van de Havikse Eng behouden en is het een schitterende locatie om te wonen.

Uitgebreide informatie over de verkoop van deze fraaie bouwkavels kunt u krijgen bij makelaarskantoor Barneveld Schuurman te Bennekom (www.barneveld-schuurman.nl). Het notariskantoor Van Putten Van Apeldoorn Notarissen te Ede begeleidt de inschrijfprocedure.  bron: Bennekoms nieuwsblad 

Precies hier, op het grensvlak waar architectuur en landschap elkaar ontmoeten,  ligt de expertise van LAM architects. Bel ons op  0317 - 42 82 28 ,of mail voor en vrijblijvende kennismaking. Wij ontwerpen en begeleiden u graag naar een Leefwereld die bij u past en die het wonen op deze locatie in Bennekom uniek maakt.

Lees hier meer over het plan en de richtprijzen

 

 

Sticking your Neck out......

  lees meer

Sticking your Neck out......

 

Het toonaangevende Aziatische architectuur magazine schrijft een sympatiek artikel over lange nekken

lees hier het hele verhaal

Aptera

Aptera de essentie van elektrisch voortbewegen  lees meer

Aptera is begonnen met de voorserie van deze futuristische elektrische auto. In oktober 2009 moet de productie voor klanten starten.
De Aptera 2e staat in de startblokken. Dat is een geheel elektrische auto die gebruik maakt van lithium ion-techniek. Aerodynamica en een lichtgewicht bouw, zijn de opvallendste kenmerken van de tweezits driewieler. De aptera is voorzien van alle gemakken en kreukelzones, kan in minder dan tien seconden van 0 naar 100 km/u en haalt 145 km/u. Met de batterij moet hij 190 kilometer ver kunnen komen. Volgens de mensen van Aptera is zijn energieverbruik het equivalent van 2,3 liter benzine op 100 km. Er komt ook een hybride motor met een actieradius van 970-1130km en een verbruik van ca 1:50-1:60

Bij de fabriek in Vista in Carlifornië is de productie van de voorserie gestart. In oktober begint het serieuze werk en moeten de eerste exemplaren aan klanten worden afgeleverd. Aptera heeft al vierduizend aanbetalingen binnen. In het begin wordt de auto alleen in Californië verkocht. In de loop van 2010 wordt hij in heel Amerika geleverd.
De auto moet in de VS tussen de 25.000 en de 45.000 dollar gaan kosten. Aptera verwacht er in de komende vijf jaar 100.000 van te kunnen produceren en werkgelegenheid aan 1.500 mensen te bieden.

Aptera is het geesteskind van techneut Steve Frambo, die het bedrijf in 2004 stichtte. Het nieuwe automerk wordt geleid door Paul Wilbur.