Design-studio
info

CO2 neutraal

Deze duurzame Design-studio staat in een natuurlijke houtwal op de grens van bos en open landschap. Met deze studio is er een plek gecreeerd waar comfortabel gewerkt kan worden, genietend van de omliggende natuur.  Dankzij de grote glaspartijen zijn o.a. de passerende reeen en vossen goed waarneembaar.  

Het  ontwerp is speciaal op maat gemaakt voor de gebruikers en reageert zorgvuldig op de kenmerken van het omliggende landschap, zon, wind en regen. 

Omdat het beschikbare te bebouwen oppervlak zeer beperkt is binnen de geldende regelgeving hebben we, naast een optimale plattegrond, ook slimme oplossingen en materialen ingezet. Door o.a. het gebruik van een extreem dunne en zeer hoogwaardige isolatie (Rc 5,25)  en door de boekenkasten t.b.v. de stabilisatie te gebruiken hebben we veel ruimte weten te winnen.

Ook installattechnische opzet is minimaal en integraal aspect van het ontwerp. Onder het motto "Wat niet nodig is verbruikt ook niets" draagt het 'tropendak' bij aan een zeer prettig binnenklimaat tijdens de warme dagen en maakt het een airco overbodig. Bovendien draagt het raiant overstekende dak bij aan minimaal onderhoud. Op koude dagen wordt warmte verkregen d.m.v. een zg. biomassakachel. Er worden geen fossiele brandstoffen verbruikt en daarmee is de ecologische footprint zeer gering. Een ander pretig effect van het "tropendak' is dat je zachtjes het geluid van de regen hoort, wat het gevoel van beschutting versterkt. Op de zomerdag kunnen de deuren dankzij dit dak gewoon open blijven staan. 

Door het gebruik van milieuvriendelijk verduurzaamd eikenhout voor de construcutie, kozijnen en gevelbekleding sluit de studio ook aan bij de eiken bomen die erom heen staan